Μιας και είναι Σαρακοστή, μπορείτε να φτιάξετε αυτό το εξαιρετικό κριθαρότο , με μόνο #vegan επιλογές!
Πάμε να δούμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε:
- 400 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
- κριθαράκι αρεσκείας ( εγώ έβαλα από ντόπιο παραγωγό και το έβαλα όλο το σακουλάκι , ανάλογα ποσό θέλετε να βγει)
- κόκκινη πιπεριά και καρότο
- άνηθο , μαϊντανό και σκόρδο σε σκόνη
- μπαχάρια ( πάπρικα γλυκιά, κάρι , αλάτι , πιπέρι, κουρκουμά, λεμονόχορτο σε σκόνη)
- τυρί κρέμα vegan από @violife_foods
- κρέμα αμυγδάλου
Πάμε να δούμε την εκτέλεση :
- τσιγαρίζω σε λίγο λάδι τις πιπεριές και το καρότο τριμμένο
- ρίχνω τις γαρίδες ( αφού τις γαρνίρω με Πάπρικα γλυκιά, κάρι , αλάτι πιπέρι )
- ρίχνω τα μπαχάρια και τα μυρωδικά και αφήνω να πάρουν χρώμα
- προσθέτω το κριθαράκι να τσιγαριστεί και αυτό λιγάκι
- ρίχνω νερό και προσθέτω όσο το ρουφάει μέχρι να είναι έτοιμο
- παράλληλα σε ένα μπολ βάζω μια κουτάλια της σούπας από το τυρί κρέμα , την κρέμα αμυγδάλου και ζουμί από το τηγάνι και ανακατεύω
- μόλις το κριθαρότο μου είναι έτοιμο, ρίχνω τη σος και ανακατεύω μέχρι να δέσει
Υ.Γ. Όχι να το παινευτώ αλλά έβαλα τα δυνατά μου
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος