VEGAN ΚΡΙΘΑΡΟΤΟ ΜΕ ΓΑΡΙΔΕΣ

Μιας και είναι Σαρακοστή,  μπορείτε να φτιάξετε αυτό το εξαιρετικό κριθαρότο , με μόνο #vegan επιλογές!

Πάμε να δούμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε:

  •  400 γραμμάρια γαρίδες καθαρισμένες
  •  κριθαράκι αρεσκείας ( εγώ έβαλα από ντόπιο παραγωγό και το έβαλα όλο το σακουλάκι , ανάλογα ποσό θέλετε να βγει)
  •  κόκκινη πιπεριά και καρότο
  •  άνηθο , μαϊντανό και σκόρδο σε σκόνη
  •  μπαχάρια ( πάπρικα γλυκιά, κάρι , αλάτι , πιπέρι, κουρκουμά, λεμονόχορτο σε σκόνη)
  •  τυρί κρέμα vegan από @violife_foods
  •  κρέμα αμυγδάλου

Πάμε να δούμε την εκτέλεση :

  •  τσιγαρίζω σε λίγο λάδι τις πιπεριές και το καρότο τριμμένο
  •  ρίχνω τις γαρίδες ( αφού τις γαρνίρω με Πάπρικα γλυκιά, κάρι , αλάτι πιπέρι )
  •  ρίχνω τα μπαχάρια και τα μυρωδικά και αφήνω να πάρουν χρώμα
  •  προσθέτω το κριθαράκι να τσιγαριστεί και αυτό λιγάκι
  •  ρίχνω νερό και προσθέτω όσο το ρουφάει μέχρι να είναι έτοιμο
  •  παράλληλα σε ένα μπολ βάζω μια κουτάλια της σούπας από το τυρί κρέμα , την κρέμα αμυγδάλου και ζουμί από το τηγάνι και ανακατεύω
  •  μόλις το κριθαρότο μου είναι έτοιμο, ρίχνω τη σος και ανακατεύω μέχρι να δέσει

Υ.Γ. Όχι να το παινευτώ αλλά έβαλα τα δυνατά μου 😋😋

Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter