Διαιτολόγος

Η Διατροφολόγος – Κλινική Διαιτολόγος (MSc Κλινικής Διατροφής) Χριστιάνα Αμπατζή γεννήθηκε το 1991 στη Μυτιλήνη.

Σήμερα ζει και εργάζεται στην Καλλονή, όπου είναι ιδιοκτήτρια του διατροφολογικού γραφείου Διατρο_fit.

Παράλληλα, είναι η διατροφολόγος του Συλλόγου Α.Ο. Αρισβαίος Καλλονής.

Βιογραφικό

Σπουδές

2009-2015:

Φοίτησε στο Αλεξάνδρειο Τεχνολογικό Εκπαιδευτήριο Θεσσαλονίκης στο Τμήμα Διατροφής και Διαιτολογίας της σχολής Τεχνολογίας Γεωπονίας και Τεχνολογίας Τροφίμων και Διατροφής.

2015-2017:

Ακολούθησε το μεταπτυχιακό της στο ΑΤΕΙ Θεσσαλονίκης με τίτλο ΠΜΣ «Διατροφή και Διαιτολογία» με κατεύθυνση στην Κλινική Διατροφή.

2017-ΣΗΜΕΡΑ:

Ολοκλήρωσε την 5μηνη εκπαίδευσή της στο πρόγραμμα e-learning ΕΚΠΑ από το Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο με τίτλο «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ ΓΕΝΕΤΙΚΗΣ ΣΤΗ ΔΙΑΤΡΟΦΗ».

Ολοκλήρωσε τον Οκτώβριο του 2023 την 8μηνη εξειδίκευση στην Παιδική Διατροφή με τίτλο «MUSTER NUTRITIONIST IN PEDIATRIC NUTRITION» στο Κέντρο Διά Βίου Μάθησης της Ελληνικής Διατροφολογικής Εταιρίας - ΕΛ.Δ.Ε STUDIES ΚΔΒΜ.

Σεμινάρια & Ομιλίες

2009-2015:

Κατά τη διάρκεια παραμονής της στη Θεσσαλονίκη συμμετείχε σε συνέδρια και ημερίδες σχετικές με τον τομέα της, με θέματα ψυχολογίας και διατροφής και διατροφικών διαταραχών, καθώς και ομιλίες σε δημοτικά σχολεία διαφόρων πόλεων, εκτός Θεσσαλονίκης.

2014:

Ολοκλήρωση σεμιναρίου Βιοματικής Ψυχολογίας.

2017:

Πραγματοποίηση ομιλίας με θέμα «Συζήτηση για την παιδική και εφηβική διατροφή» με το σύλλογο ΜΚΟ Αγκαλιά σε διάφορα μέρη της Λέσβου.

2018:

Ολοκλήρωση σεμιναρίου Πρώτων Βοηθειών (Basic Life Support).

Ολοκλήρωση σεμιναρίου που διοργάνωσε το PEAK PERFORMANCE (εργομετρικό κέντρο διατροφής και άσκησης που εδρεύει στην Αθήνα) και απόκτηση του τίτλου της Ειδικού Αθλητικής Διατροφής.

Εργασία

2009-2015:

Στο πλαίσιο της φοίτησης της στο προπτυχιακό βρέθηκε σε νοσοκομεία και εργοστάσια τροφίμων της πόλης.

2015-2017:

Στο πλαίσιο της φοίτησής της στο μεταπτυχιακό εργάστηκε στο ΑΧΕΠΑ (Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης), όπου πέρασε από όλες τις μονάδες του νοσοκομείου (Εντατική, Παθολογική, Χειρουργικές, Νευροχειρουργική, Παιδιατρική, Στεφανιαία, κ.α. .

2014-2017:

Από τον Οκτώβριο του 2014 μέχρι το Μάρτιο του 2017 εργάστηκε σε γνωστή αλυσίδα γυμναστηρίων της πόλης (TOPFITNESS) , όπου εκτελούσε χρέη βασικού διατροφολόγου 2 γυμναστηρίων με περισσότερη έμφαση στην αθλητική διατροφή.

2017:

Από το Μάρτιο του 2017 μέχρι τον Οκτώβριο του 2017  ήταν συνεργάτιδα του Διατροφολόγου/Διαιτολόγου Αθανάσιου Τσιούδα, πρώην προέδρου της Ένωσης Διαιτολόγων Βορείου Ελλάδος, και εργάστηκε στο γραφείο του «Διατροφική Αγωγή – Αθανάσιος Τσιούδας».

Συνεργασίες

09/2019-Σήμερα:

Επιστημονική συνεργάτης της Fitness Motivation Hellas ως αρθρογράφος

Διατροφολόγος και συνεργάτης του γυμναστηρίου BIOCORPUS του Ευστράτιου Βαβαλέρου στην Καλλονή Λέσβου.