ESPRESSO BROWNIES

Είστε φαν των brownies αλλά ταυτόχρονα κάνετε και ισορροπημένη διατροφή;;; Για όλα υπάρχει λύση , και σας την έχω εδώ : Espresso Brownies με γλυκοπατάτα!!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:

  • 50 γραμμάρια βούτυρο ξηρών καρπών ( εγώ έβαλα φυστικοβούτυρο , μπορείτε να διαλέξετε ότι σας αρέσει η ακόμα και σκόνη αν θέλετε
  • 80-100 γραμμάρια γλυκοπατάτα ωμή τριμμένη ( την έβαλα στο μπλέντερ για να είναι πιο λεπτή )
  • 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • 1 εσπρέσακι ( περίπου δυο κουταλιές σούπας ) ( μπορείτε να κάνετε και στιγμιαίο καφέ )
  • 2 αυγά
  • 40 γραμμάρια σιρόπι αρεσκείας η μέλι
  • 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
  • 1 βανίλια
  • 40 γραμμάρια κακάο η νέσκουικ ( με το νέσκουικ θα σας βγει πιο ανοιχτό το χρώμα)
  • δάκρυα μαύρης σοκολάτας

ΒΗΜΑΤΑ:

  • προθερμαίνω το φούρνο στους 200 στον αέρα
  • βάζω τα υγρά ( αυγά- βούτυρο- γλυκοπατάτα – ελαιόλαδο – βανίλια – εσπρέσο ) σε μπολ και ανακατεύω
  • μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά ( μπέικιν – βανίλια- κακάο- σταγόνες ) και ανακατεύω
  • αδειάζω σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί η αλείφω με ελαιόλαδο
  • ψήνω για 25 περίπου λεπτά και βγάζω και αφήνω να ηρεμήσει

 

Υ.Γ. Εγώ έκανα και μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρι και επικάλυψα τα κομμάτια μου!!

Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter