Είστε φαν των brownies αλλά ταυτόχρονα κάνετε και ισορροπημένη διατροφή;;; Για όλα υπάρχει λύση , και σας την έχω εδώ : Espresso Brownies με γλυκοπατάτα!!
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ:
- 50 γραμμάρια βούτυρο ξηρών καρπών ( εγώ έβαλα φυστικοβούτυρο , μπορείτε να διαλέξετε ότι σας αρέσει η ακόμα και σκόνη αν θέλετε
- 80-100 γραμμάρια γλυκοπατάτα ωμή τριμμένη ( την έβαλα στο μπλέντερ για να είναι πιο λεπτή )
- 2 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- 1 εσπρέσακι ( περίπου δυο κουταλιές σούπας ) ( μπορείτε να κάνετε και στιγμιαίο καφέ )
- 2 αυγά
- 40 γραμμάρια σιρόπι αρεσκείας η μέλι
- 2 κουταλάκια γλυκού μπέικιν
- 1 βανίλια
- 40 γραμμάρια κακάο η νέσκουικ ( με το νέσκουικ θα σας βγει πιο ανοιχτό το χρώμα)
- δάκρυα μαύρης σοκολάτας
ΒΗΜΑΤΑ:
- προθερμαίνω το φούρνο στους 200 στον αέρα
- βάζω τα υγρά ( αυγά- βούτυρο- γλυκοπατάτα – ελαιόλαδο – βανίλια – εσπρέσο ) σε μπολ και ανακατεύω
- μετά προσθέτω τα υπόλοιπα υλικά ( μπέικιν – βανίλια- κακάο- σταγόνες ) και ανακατεύω
- αδειάζω σε φόρμα με αντικολλητικό χαρτί η αλείφω με ελαιόλαδο
- ψήνω για 25 περίπου λεπτά και βγάζω και αφήνω να ηρεμήσει
Υ.Γ. Εγώ έκανα και μαύρη σοκολάτα σε μπεν μαρι και επικάλυψα τα κομμάτια μου!!
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος