Η συνταγή, που δε φαίνεται , αλλά είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη : Λαζάνια στο φούρνο με σπανάκι : Λαζάνια στο φούρνο με σπανάκι ‼️
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
- λαζάνια ( ανάλογα το πιρέξ που θα βάλετε , βλέπετε και ποσά θα βάλετε)
- 1 κιλό σπανάκι
- 2 ψιλοκομμένα πράσα
- 2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
- 250-300 γραμμάρια μανούρι ( η ανθότυρο η μυζήθρα η φέτα χαμηλών λιπαρών)
- κρασί λευκό
- αλάτι – πιπέρι – Θυμάρι ( ότι μπαχαρικά σας αρέσουν )
- ξύσμα λεμονιού
- ελαιόλαδο
ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ :
- 100 γραμμάρια βούτυρο χαμηλών λιπαρών ( η κι κανονικό ότι σας αρέσει)
- 100 γραμμάρια αλεύρι γοχ
- 1 λίτρο γάλα χωρίς λακτόζη ( εσείς μπορείτε να βάλετε είτε χαμηλών είτε κάποιο άλλο που σας αρέσει )
- αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο
ΒΗΜΑΤΑ :
- προθερμαίνω το φούρνο στους 180-200 βαθμούς
- τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το πράσο με λίγο ελαιόλαδο για 2-4 λεπτά
- προσθέτω το σπανάκι και το αφήνω κι αυτό να τσιγαριστεί
- σβήνω με λίγο κρασί και αφήνω να εξατμιστεί
- βάζω μέσα το τυρί που διάλεξα
- τέλος βάζω τα μπαχάρια και ανακατεύω
ΜΠΕΣΑΜΕΛ :
- βάζω το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει
- προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να το τραβήξει όλα
- προσθέτω σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύω πολύ καλά
- προσθέτω τα μπαχάρια και ανακατεύω
Στήνουμε στο πιρεξ :
- βάζω λίγη από τη μπεσαμέλ στον πάτο του πιρεξ
- βάζω μια στρώση λαζάνια
- μέσα στη γέμιση θα ρίξω και λίγη από τη μπεσαμέλ και μετά θα βάλω μια στρώση πάνω από τα λαζάνια
- θα επαναλάβω μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια πάνω πάνω θα βάλω και την υπόλοιπη μπεσαμέλ
- ψήνω στους 180-200 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά
ΥΓ : Ποιος είπε πως όταν κάνεις διατροφή δεν μπορείς να απολαύσεις τέτοια φαγητά;;;; ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ‼️‼️
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος