ΛΑΖΑΝΙΑ ΜΕ ΣΠΑΝΑΚΙ

Η συνταγή, που δε φαίνεται , αλλά είναι πανεύκολη και πεντανόστιμη : Λαζάνια στο φούρνο με σπανάκι : Λαζάνια στο φούρνο με σπανάκι ‼️

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ : 

  •  λαζάνια ( ανάλογα το πιρέξ που θα βάλετε , βλέπετε και ποσά θα βάλετε)
  •  1 κιλό σπανάκι
  •  2 ψιλοκομμένα πράσα
  •  2 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  •  250-300 γραμμάρια μανούρι ( η ανθότυρο η μυζήθρα η φέτα χαμηλών λιπαρών)
  •  κρασί λευκό
  •  αλάτι – πιπέρι – Θυμάρι ( ότι μπαχαρικά σας αρέσουν )
  •  ξύσμα λεμονιού
  •  ελαιόλαδο

ΓΙΑ ΤΗ ΜΠΕΣΑΜΕΛ :

  •  100 γραμμάρια βούτυρο χαμηλών λιπαρών ( η κι κανονικό ότι σας αρέσει)
  • 100 γραμμάρια αλεύρι γοχ
  •  1 λίτρο γάλα χωρίς λακτόζη ( εσείς μπορείτε να βάλετε είτε χαμηλών είτε κάποιο άλλο που σας αρέσει )
  • αλάτι – πιπέρι – μοσχοκάρυδο

ΒΗΜΑΤΑ : 

  • προθερμαίνω το φούρνο στους 180-200 βαθμούς
  • τσιγαρίζω το κρεμμύδι και το πράσο με λίγο ελαιόλαδο για 2-4 λεπτά
  •  προσθέτω το σπανάκι και το αφήνω κι αυτό να τσιγαριστεί
  • σβήνω με λίγο κρασί και αφήνω να εξατμιστεί
  • βάζω μέσα το τυρί που διάλεξα
  • τέλος βάζω τα μπαχάρια και ανακατεύω

 

ΜΠΕΣΑΜΕΛ :

  • βάζω το βούτυρο σε κατσαρολάκι να λιώσει
  • προσθέτω το αλεύρι και ανακατεύω μέχρι να το τραβήξει όλα
  • προσθέτω σιγά σιγά το γάλα και ανακατεύω πολύ καλά
  • προσθέτω τα μπαχάρια και ανακατεύω

Στήνουμε στο πιρεξ :

  • βάζω λίγη από τη μπεσαμέλ στον πάτο του πιρεξ
  • βάζω μια στρώση λαζάνια
  •  μέσα στη γέμιση θα ρίξω και λίγη από τη μπεσαμέλ και μετά θα βάλω μια στρώση πάνω από τα λαζάνια
  • θα επαναλάβω μέχρι να τελειώσουν τα λαζάνια πάνω πάνω θα βάλω και την υπόλοιπη μπεσαμέλ
  • ψήνω στους 180-200 βαθμούς για περίπου 40-45 λεπτά

ΥΓ : Ποιος είπε πως όταν κάνεις διατροφή δεν μπορείς να απολαύσεις τέτοια φαγητά;;;; ΦΑΝΤΑΣΤΙΚΟ ‼️‼️

Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter