Η συνταγή της εβδομάδας ονομαζόταν #πιτσα_κεικ αλλά τελικά θα πω ένα πεντανόστιμο αλμυρό #κεικ ‼️‼️
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
- 450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( ίσως γίνει και με μισό ολικής / μισό λευκό )
- 20 γραμμάρια μπέικιν
- 1 γιαούρτι 2% ( εγώ έβαλα χωρίς λακτόζη γιατί με πειράζει )
- 250 γραμμάρια ελαιόλαδο
- 4 αυγά
- αλάτι – πιπέρι
- Θυμάρι
Από τυριά και αλλαντικά έβαλα ( δε σας βάζω γραμμάρια γιατί είναι στην επιλογή του καθενός πόσο θα βάλει ) :
- τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών
- ανθότυρο
- γαλοπούλα
- απάκι
- και από λαχανικά μανιτάρια , μπορείτε να βάλετε ελιές , πιπεριές , ότι σας αρέσει
ΒΗΜΑΤΑ:
- προθερμαίνω το φούρνο στις πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180 βαθμούς
- βάζω το αλεύρι και το μπεικιν σε ένα μπολ και ανακατεύω
- βάζω τα αυγά σε άλλο μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
- προσθέτω το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπάω ακόμα λίγο
- αφήνω το μίξερ και ρίχνω στο μείγμα μου όλα τα επιπλέον υλικά που θέλω και ανακατεύω με σπάτουλα απαλά
- αρχίζω και προσθέτω το αλεύρι μου σε δόσεις ανακατεύοντας ταυτόχρονα
- αδειάζω σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα το μείγμα μου ( εγώ την έβαλα σε φόρμα κέικ)
- ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι το μαχαίρι μου να βγει καθαρό από μέσα
- βγάζω από το φούρνο και αφήνω να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και..
Και είμαστε έτοιμοι!! Τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο ‼️
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος