ΠΙΤΣΑ ΚΕΙΚ

Η συνταγή της εβδομάδας ονομαζόταν #πιτσα_κεικ αλλά τελικά θα πω ένα πεντανόστιμο αλμυρό #κεικ ‼️‼️

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :

  •  450 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( ίσως γίνει και με μισό ολικής / μισό λευκό )
  •  20 γραμμάρια μπέικιν
  • 1 γιαούρτι 2% ( εγώ έβαλα χωρίς λακτόζη γιατί με πειράζει )
  •  250 γραμμάρια ελαιόλαδο
  •  4 αυγά
  •  αλάτι – πιπέρι
  •  Θυμάρι

Από τυριά και αλλαντικά έβαλα ( δε σας βάζω γραμμάρια γιατί είναι στην επιλογή του καθενός πόσο θα βάλει ) :

  • τυρί τριμμένο χαμηλών λιπαρών
  •  ανθότυρο
  •  γαλοπούλα
  •  απάκι
  •  και από λαχανικά μανιτάρια , μπορείτε να βάλετε ελιές , πιπεριές , ότι σας αρέσει

ΒΗΜΑΤΑ: 

  •  προθερμαίνω το φούρνο στις πάνω κάτω αντιστάσεις στους 180 βαθμούς
  • βάζω το αλεύρι και το μπεικιν σε ένα μπολ και ανακατεύω
  •  βάζω τα αυγά σε άλλο μπολ και χτυπάω με το μίξερ μέχρι να αφρατέψουν
  •  προσθέτω το γιαούρτι και το ελαιόλαδο και χτυπάω ακόμα λίγο
  •  αφήνω το μίξερ και ρίχνω στο μείγμα μου όλα τα επιπλέον υλικά που θέλω και ανακατεύω με σπάτουλα απαλά
  • αρχίζω και προσθέτω το αλεύρι μου σε δόσεις ανακατεύοντας ταυτόχρονα
  • αδειάζω σε πολύ καλά βουτυρωμένη φόρμα το μείγμα μου ( εγώ την έβαλα σε φόρμα κέικ)
  •  ψήνω στους 180 βαθμούς για 1 ώρα περίπου μέχρι το μαχαίρι μου να βγει καθαρό από μέσα
  •  βγάζω από το φούρνο και αφήνω να ξεκουραστεί για 15 λεπτά και..

Και είμαστε έτοιμοι!! Τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο ‼️

Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter