Γρήγορο και εύκολο πεντανόστιμο παστέλι!

Θέλετε να φτιάξετε εύκολα και γρήγορα παστέλι;; Εγώ σας προτείνω μία συνταγή άκρως διαιτητική καθώς και πολύ εύκολη!

ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :

  • ½ φλυτζάνι  κινόα ωμή
  • ½ φλυτζάνι  βρώμη αλεσμένη
  • ½ φλυτζάνι  δημητριακά από κινόα  (προαιρετικά)
  • 1 κουτάλια σούπας ταχίνι ολικής
  • 1 κουτάλια σούπας μέλι
  • 2 κουταλιές σούπας  ελαιόλαδο
  • 1 χούφτα αποξηραμένα μούρα χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά – μπορεί να είναι οτιδήποτε αποξηραμένο φρούτο θέλουμε)
  • 1 χούφτα αποξηραμένες μπανάνες χωρίς ζάχαρη (προαιρετικά – μπορεί να είναι οτιδήποτε αποξηραμένο φρούτο θέλουμε)

ΒΗΜΑΤΑ :

  1.  Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160 βαθμούς
  2. Ανακατεύουμε όλα τα υλικά , εκτός από τα υγρά στοιχεία
  3. Ζεσταίνουμε σε ένα τηγανάκι το ελαιόλαδο , το μέλι και το ταχίνι
  4. Αδειάζουμε το μείγμα σε ένα ταψί με αντικολλητικό χαρτί και ρίχνουμε από πάνω τα υγρά στοιχεία
  5. Ψήνουμε για 15 λεπτά και αφήνουμε μετά να κρυώσει

 ΘΕΜΡΙΔΙΚΗ ΑΞΙΑ :

Ένα φυσιολογικό κομμάτι περίπου 50 γραμμαρίων παστέλι μας προσδίδει περίπου 280-320  Kcal.

 

Χριστιάνα Αμπατζή

Διατροφολόγος – Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter