Το Πάσχα έφυγε…και τώρα;

Το φετινό Πάσχα ήταν διαφορετικό από κάθε άλλη φορά. Μας βρήκε σε καραντίνα, στο ΜΕΝΟΥΜΕ_ΣΠΙΤΙ και φυσικά στο να μην κάνουμε αυτά που κάναμε σε καθημερινή βάση. Σίγουρα το φαγητό ήταν κάτι που ξεχώριζε στις έγκλειστες μέρες αφού όλοι μας ανακαλύψαμε το master chef που κρύβουμε μέσα μας.

Η υπόθεση τώρα έχει και καλά νέα και κακά. Τα καλά νέα είναι πως κοντεύει ο καιρός για να λήξει αυτή η καραντίνα, και σίγουρα θα μπορούμε να κάνουμε πάλι κάποια από τα πράγματα που κάναμε. Τα κακά νέα είναι πως η ζυγαριά φοβάται να μας αντικρύσει… ή εμείς τη ζυγαριά;;;

Το Πάσχα, όλοι μας φάγαμε το κάτι παραπάνω, άλλοι πολύ παραπάνω. Τι κάνουμε τώρα όμως που πέρασε και είμαστε ακόμα μέσα; Ποια θα είναι η διατροφή μας μετά το Πάσχα;

Σίγουρα όχι τις τύπου αποτοξινώσεις που κυκλοφορούν και υπόσχονται θαυματουργική απώλεια κιλών. Αυτός ο τρόπος μόνο κακό θα επιφέρει, καθώς θα πέσουμε σε υγρά και μυϊκή μάζα με τη γρήγορη απώλεια, ενώ ο λιπώδης ιστός μας θα παραμείνει ακλόνητος. Οπότε, λέμε ΟΧΙ στις αποτοξινώσεις και στις διάφορες δίαιτες που κυκλοφορούν από μη επιστήμονες της διατροφής.

Τι κάνουμε λοιπόν;;

Καθώς είμαστε ακόμα μέσα, ξεκινάμε από τα τρίωρα μας, τα μικρά και συχνά γεύματα , για να αρχίσει πάλι το σώμα μας να λειτουργεί. Σε περίπτωση που μας έχουν μείνει τσουρέκια, κουλουράκια και τα λοιπά, προσπαθούμε να τα αποφύγουμε, ή τουλάχιστον να τα καταναλώνουμε με μέτρο, σε ένα δεκατιανό ίσως. Με το χρόνο που έχουμε σπίτι, μπορούμε να δούμε άπειρες διατροφικές σελίδες και προφίλ, από ειδικούς επιστήμονες, που μας προσφέρουν σωστές συμβουλές και εναλλακτικές πιο υγιεινές. Μπορούμε  να φτιάξουμε τα πάντα της αρεσκείας μας, με υλικά που θα μας δώσουν λιγότερες θερμίδες και θα είναι εξίσου νόστιμα.

Τώρα που έχουμε χρόνο, μπορούμε να τον εκμεταλλευτούμε για να άσκηση. Ας κάνουμε μία ώρα περπάτημα σε καθημερινή βάση, λίγο τρέξιμο ίσως, λίγο ποδήλατο. Με την άσκηση και θα νιώσουμε πιο καλά σε ψυχολογική διάθεση και θα βοηθήσουμε το σώμα μας  να επανέλθει στην κατάσταση που ήταν. Σίγουρα, θα γεμίσουμε τις ώρες μας με κάτι ευχάριστο και δημιουργικό. Βέβαια υπάρχουν και οι τύποι που κάνουν τη γυμναστική τους κανονικά με εξοπλισμό  και δεν έχουν χάσει τη φόρμα τους.

Τώρα μετά το Πάσχα που αρχίζει να ανοίγει ο καιρός στην διατροφή μας μπορούν να μπουν, φρούτα που βγαίνουν και είναι πιο νόστιμα, όπως και τα λαχανικά. Μπορούμε να κάνουμε δροσερά σμούθις, να κάνουμε νόστιμα φαγητά με τα λαχανικά, να καταναλώνουμε ωμά τα φρούτα φυσικά και εννοείται να πίνουμε άφθονο νερό.

Υπομονή, κοντεύει η μέρα που θα τρέξουμε παρέα με την ομάδα μας, η θα δούμε μια ταινία στο σινεμά. Μέχρι τότε, φροντίζουμε το σώμα μας!!

Ακολούθησε το fmh.gr στο Twitter, στο Facebook στο Υoutube και στο Instagram

 

https://www.fmh.gr/

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter