Καιρός για κάτι ιδιαίτερο : Χούμους με παντζάρι

Έχετε βαρεθεί τα κλασικά φαγητά και θέλετε να πειραματιστείτε;; Μήπως σας αρέσουν τα έντονα φαγητά με χρώμα;; Καιρός να ξεφύγετε από τα κλασικά μεσημεριανά και να δοκιμάσετε ένα καινούργιο πιάτο, που μας το έστειλε η φίλη μας η Νάντια!!

Θα χρειαστείτε:

  • 200 γραμμάρια παντζάρια ψητά
  • 300 γραμμάρια ρεβίθια βρασμένα
  • 100 γραμμάρια ελαιόλαδο
  • 80 γραμμάρια ταχίνι
  • 60 γραμμάρια χυμός λεμόνι
  • 80 ml από το χυμό των ρεβιθιών
  • 1 σκελίδα σκόρδο
  • 10 γραμμάρια κύμινο
  • 1 πρέζα αλάτι
  • Πιπέρι

Βήματα:

  1. Βάζουμε τα ρεβίθια να μουλιάσουν σε ένα μπολ με νερό και 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι από το προηγούμενο βράδυ
  2. Σε μία κατσαρόλα σε δυνατή φωτιά με 1,5 λίτρο νερό, βράζουμε τα ρεβίθια για 40 λεπτά με 1 ώρα
  3. Τα στραγγίζουμε καλά ( το νερό το κρατάμε), τα βάζουμε σε μπλέντερ μαζί με τα βρασμένα παντζάρια, το ελαιόλαδο, το χυμό λεμονιού, το ταχίνι, το κύμινο, το αλάτι και το πιπέρι και τα πολτοποιούμε μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. ( αν είναι πολύ σφιχτό το μείγμα, βάζουμε λίγο νερό από τα βρασμένα ρεβίθια)
  4. Αλάτι – πιπέρι στο τέλος και δοκιμάζουμε

Σερβίρουμε:

Στη φωτογραφία  που μας έστειλε η φίλη μας, έχουμε μόνο το βαθύ πιάτο με το χούμους μας. Εναλλακτικά μπορούμε να σερβίρουμε με κομμένες τορτίγιες ολικής , ελαφρώς σοταρισμένες στο τηγάνι.

Διατροφική αξία:

Τα 100 γραμμάρια του πιάτου μας, μας προσδίδει 143 Kcal (χωρίς τις τορτίγιες)

 

Υ.Γ. Ελπίζω να σας αρέσει!!!!

Υ.Γ.2 Και αν θέλετε στέλνετε το πιάτο σας για να το ανεβάσουμε στη σελίδα μας!!!

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter