Μυδοπίλαφο

Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα άκρως νηστίσιμο πιάτο, το γνωστό μυδοπίλαφο, ένα νόστιμο και διαιτητικό φαγητό!

Θα χρειαστείτε:

  • 1 κρεμμύδι ξηρό
  • 2 φρέσκα κρεμμύδια
  • 1 καρότο (τριμμένο)
  • 300 γραμμάρια ψίχα από μύδια
  • 300 γραμμάρια ρύζι γλασέ ή Arborio
  • 1 κύβο ζωμός λαχανικών
  • 1200 mL νερό
  • 200 mL ξηρό λευκό κρασί ή ούζο (ότι προτιμάτε)
  • Χυμός από 2 λεμόνια
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι/πιπέρι

Βήματα:

  1. Σοτάρουμε τα λαχανικά
  2. Μόλις πάρουν το χρώμα που θέλουμε, σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά
  3. Ρίχνουμε το ρύζι στο μείγμα και το νερό
  4. Αφήνουμε 15-20 λεπτά για να τραβήξει πάλι τα υγρά
  5. Προσθέτουμε την ψίχα από τα μύδια
  6. Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό και ξύσμα από τα λεμόνια, και τέλος για γεύση τον άνηθο

Διατροφική αξία:

Οι ποσότητες των υλικών αφορούν 4 μερίδες. Σε σύνολο το πιάτο μας, μας παρέχει περίπου 1100 θερμίδες, οπότε :

  • 300 Kcal / μερίδα (περίπου 3 κουτάλες σερβιρίσματος)

Υ.Γ. Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας ξετρελάνει όπως εμένα. Εγώ έριξα παραπάνω λεμόνι, γιατί μου αρέσει η έντονη γεύση του. Το αφήνω πάνω σας!!!

 

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter