Σήμερα θα σας παρουσιάσουμε ένα άκρως νηστίσιμο πιάτο, το γνωστό μυδοπίλαφο, ένα νόστιμο και διαιτητικό φαγητό!
Θα χρειαστείτε:
- 1 κρεμμύδι ξηρό
- 2 φρέσκα κρεμμύδια
- 1 καρότο (τριμμένο)
- 300 γραμμάρια ψίχα από μύδια
- 300 γραμμάρια ρύζι γλασέ ή Arborio
- 1 κύβο ζωμός λαχανικών
- 1200 mL νερό
- 200 mL ξηρό λευκό κρασί ή ούζο (ότι προτιμάτε)
- Χυμός από 2 λεμόνια
- ½ ματσάκι άνηθος
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- Αλάτι/πιπέρι
Βήματα:
- Σοτάρουμε τα λαχανικά
- Μόλις πάρουν το χρώμα που θέλουμε, σβήνουμε με το κρασί ή το ούζο και αφήνουμε να τραβήξει τα υγρά
- Ρίχνουμε το ρύζι στο μείγμα και το νερό
- Αφήνουμε 15-20 λεπτά για να τραβήξει πάλι τα υγρά
- Προσθέτουμε την ψίχα από τα μύδια
- Μόλις είναι έτοιμο, προσθέτουμε το χυμό και ξύσμα από τα λεμόνια, και τέλος για γεύση τον άνηθο
Διατροφική αξία:
Οι ποσότητες των υλικών αφορούν 4 μερίδες. Σε σύνολο το πιάτο μας, μας παρέχει περίπου 1100 θερμίδες, οπότε :
- 300 Kcal / μερίδα (περίπου 3 κουτάλες σερβιρίσματος)
Υ.Γ. Ελπίζω να το δοκιμάσετε και να σας ξετρελάνει όπως εμένα. Εγώ έριξα παραπάνω λεμόνι, γιατί μου αρέσει η έντονη γεύση του. Το αφήνω πάνω σας!!!