Mπισκότα χριστουγεννιάτικα με πορτοκάλι για να στολίσουν το γιορτινό τραπέζι ή για τον καφέ με τις κολλητές!
Πάμε να δούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε :
– 150 γραμμάρια μέλι ( μπορείτε να βάλετε και λιγότερο η περισσότερο)
– 110 γραμμάρια ελαιόλαδο ( η συνταγή έλεγε σπορέλαιο, εγώ έβαλα ελαιόλαδο)
– 1 αυγό
– χυμός από 1 πορτοκαλί και το ξύσμα του
– 1 βανίλια
– 1 κουταλάκι baking powder
– 1 κουταλάκι κανέλα
– 600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
Και αφού βρήκαμε τα υλικά , πάμε να δούμε την εκτέλεση :
– ανακατεύω το μέλι με το ελαιόλαδο η το σπορέλαιο
– στη συνέχεια ρίχνω το αυγό και ανακατεύω
– ρίχνω έπειτα το ξύσμα, τη βανίλια , το baking και την κανέλα κι ανακατεύω
– ρίχνω το χυμό και ανακατεύω
– τέλος ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ζυμάρι
– κάνω τα σχέδια που θέλω και ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10-13 λεπτά ανάλογα το φούρνο
Πανεύκολα κι πεντανόστιμα τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας, καλή σας απόλαυση!!
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος