ΜΠΙΣΚΟΤΑ ΜΕ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ

Mπισκότα χριστουγεννιάτικα με πορτοκάλι για να στολίσουν το γιορτινό τραπέζι ή για τον καφέ με τις κολλητές!
 Πάμε να δούμε τα υλικά που χρειαζόμαστε :
150 γραμμάρια μέλι ( μπορείτε να βάλετε και λιγότερο η περισσότερο)
110 γραμμάρια ελαιόλαδο ( η συνταγή έλεγε σπορέλαιο, εγώ έβαλα ελαιόλαδο)
1 αυγό
χυμός από 1 πορτοκαλί και το ξύσμα του
1 βανίλια
1 κουταλάκι baking powder
1 κουταλάκι κανέλα
600 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
 Και αφού βρήκαμε τα υλικά , πάμε να δούμε την εκτέλεση :
ανακατεύω το μέλι με το ελαιόλαδο η το σπορέλαιο
στη συνέχεια ρίχνω το αυγό και ανακατεύω
ρίχνω έπειτα το ξύσμα, τη βανίλια , το baking και την κανέλα κι ανακατεύω
ρίχνω το χυμό και ανακατεύω
τέλος ρίχνω το αλεύρι και ανακατεύω καλά μέχρι να γίνει ζυμάρι
κάνω τα σχέδια που θέλω και ψήνω στους 180 βαθμούς στον αέρα για 10-13 λεπτά ανάλογα το φούρνο
Πανεύκολα κι πεντανόστιμα τα χριστουγεννιάτικα μπισκότα μας, καλή σας απόλαυση!!
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter