Φανταστική #ταρτα_σπανακι , πανεύκολα , γρήγορα και πεντανόστιμα.
Πάμε να δούμε τα υλικά για την τάρτα :
- 250 γραμμάρια αλεύρι γοχ
- 120 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο (μπορείτε να βάλετε και φυτικό)
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με το πιρούνι
- 1 πρέζα αλάτι
- παγωμένο νερό
Πάμε να δούμε τα υλικά για τη γέμιση :
- 500 γραμμάρια ανθότυρο ( μπορείτε και φέτα, αλλά με λιγότερο αλάτι στην προσθήκη)
- 500 γραμμάρια σπανάκι ( εγώ έβαλα κατεψυγμένο- το αφήνω να ξεπαγώσει και το στραγγίζω )
- 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
- 3 αυγά
- 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
- άνηθος – αλάτι – πιπέρι
Εκτέλεση για τη ζύμη :
- ανακατεύω με το χέρι το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να πάρουν τη μορφή τριμμάτων
- προσθέτω το αυγό , 2 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό και αλάτι και ανακατεύω
- κάνω τη ζύμη μου μια μπάλα , την πιέζω και τυλίγω με μεμβράνη, αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο
- μετά τη μια ώρα , την βγάζω από το ψυγείο, ανοίγω τη ζύμη σε λεπτή στρώση και τη βάζω σε βουτυρωμένη ταρτιέρα , τρυπάω με πιρούνι και ψήνω για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς
Εκτέλεση για τη γέμιση :
- τσιγαρίζω τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά με τις κουταλιές ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά
- ρίχνω το σπανάκι , το αλάτι και το πιπέρι και τσιγαρίζω για αλλά 3-4 λεπτά
- αφαιρώ ναι αφήνω να κρυώσει λιγάκι
- προσθέτω τα 2/3 του ανθότυρου τριμμένο , τα αυγά , τον άνηθο και τα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά
- προσθέτω το μείγμα στην τάρτα και από κάνω ρίχνω το υπόλοιπο ανθότυρο σε κομμάτια
- ψήνω για 25-30 περίπου λεπτά στους ίδιους βαθμούς
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος