ΤΑΡΤΑ ΣΠΑΝΑΚΙ

Φανταστική #ταρτα_σπανακι , πανεύκολα , γρήγορα και πεντανόστιμα.

Πάμε να δούμε τα υλικά για την τάρτα :

  •  250 γραμμάρια αλεύρι γοχ
  •  120 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο (μπορείτε να βάλετε και φυτικό)
  • 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με το πιρούνι
  • 1 πρέζα αλάτι
  • παγωμένο νερό

Πάμε να δούμε τα υλικά για τη γέμιση :

  •  500 γραμμάρια ανθότυρο ( μπορείτε και φέτα, αλλά με λιγότερο αλάτι στην προσθήκη)
  •  500 γραμμάρια σπανάκι ( εγώ έβαλα κατεψυγμένο- το αφήνω να ξεπαγώσει και το στραγγίζω )
  • 4 ψιλοκομμένα φρέσκα κρεμμύδια
  •  3 αυγά
  •  4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο
  •  άνηθος – αλάτι – πιπέρι

 

Εκτέλεση για τη ζύμη :

  •  ανακατεύω με το χέρι το αλεύρι με το βούτυρο μέχρι να πάρουν τη μορφή τριμμάτων
  •  προσθέτω το αυγό , 2 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό και αλάτι και ανακατεύω
  •  κάνω τη ζύμη μου μια μπάλα , την πιέζω και τυλίγω με μεμβράνη, αφήνω 1 ώρα στο ψυγείο
  •  μετά τη μια ώρα , την βγάζω από το ψυγείο, ανοίγω τη ζύμη σε λεπτή στρώση και τη βάζω σε βουτυρωμένη ταρτιέρα , τρυπάω με πιρούνι και ψήνω για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς

Εκτέλεση για τη γέμιση :

  • τσιγαρίζω τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά με τις κουταλιές ελαιόλαδο για 3-4 λεπτά
  •  ρίχνω το σπανάκι , το αλάτι και το πιπέρι και τσιγαρίζω για αλλά 3-4 λεπτά
  •  αφαιρώ ναι αφήνω να κρυώσει λιγάκι
  •  προσθέτω τα 2/3 του ανθότυρου τριμμένο , τα αυγά , τον άνηθο και τα μπαχαρικά και ανακατεύω καλά
  •  προσθέτω το μείγμα στην τάρτα και από κάνω ρίχνω το υπόλοιπο ανθότυρο σε κομμάτια
  •  ψήνω για 25-30 περίπου λεπτά στους ίδιους βαθμούς

Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter