Ήθελες γλυκιά συνταγή με κολοκύθα; Ήθελες τάρτα κολοκύθας ανάμεσα σε άλλες συνταγές; Δες παρακάτω , τα τέλεια ταρτακια κολοκύθας και θα τρέξεις αμέσως να τα κάνεις.
Πάμε να δούμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για την τάρτα :
- 250 γραμμάρια αλεύρι γοχ
- 120 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο αρεσκείας ( εγώ έβαλα λούρπακ)
- 1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με το πιρούνι
- 1 πρέζα αλάτι
- παγωμένο νερό
Πάμε να δούμε τα υλικά για τη γέμιση κολοκυθας :
- 1 αυγό
- 425 γραμμάρια βρασμένη κολοκύθα και πολτοποιημένη σε πουρέ
- 235 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
- 150 γραμμάρια στέβια ζάχαρη κρυσταλλική
- 1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
- 1 κουταλάκι αλάτι
- 1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα , εγώ έβαλα Κευλάνης
- 1/2 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
- 1 κουτάλια αλεύρι γοχ
Πάμε να δούμε την εκτέλεση της τάρτας :
- ανακατεύω το αλεύρι με το βούτυρο με το χέρι μέχρι να πάρει τη μορφή τριμμάτων
- προσθέτω το αυγό , 2 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό και το αλάτι και ανακατεύω
- κάνω τη ζύμη μου μια μπάλα , τυλίγω με μεμβράνη και αφήνω μια ώρα στο ψυγείο
- αφού περάσει η μια ώρα, βγάζω από ψυγείο, ανοίγω τη ζύμη σε λεπτή στρώση και τη χωρίζω σε 6 κομμάτια. Βάζω τα κομμάτια σε βουτυρωμένες θήκες για muffins , τρυπάω με πιρούνι και ψήνω για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ( εγώ βάζω φασόλια πάνω από τη ζύμη και ψήνω για 10 λεπτά και μετά τα αφαιρώ)
Πάμε να δούμε τώρα τη γέμιση για τα ταρτάκια :
- βάζω όλα τα υλικά μου σε ένα μπολ και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι
- ρίχνω τη γέμιση στα ταρτάκια και τα ψήνω για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς , μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση
- αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη πάλι από @steviaparana
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος