Ταρτάκια με γλυκιά κολοκύθας

Ήθελες γλυκιά συνταγή με κολοκύθα; Ήθελες τάρτα κολοκύθας ανάμεσα σε άλλες συνταγές; Δες παρακάτω , τα τέλεια ταρτακια κολοκύθας και θα τρέξεις αμέσως να τα κάνεις.

Πάμε να δούμε τα υλικά που χρησιμοποιήσαμε για την τάρτα :

  • 250 γραμμάρια αλεύρι γοχ
  •  120 γραμμάρια παγωμένο βούτυρο αρεσκείας ( εγώ έβαλα λούρπακ)
  •  1 αυγό ελαφρά χτυπημένο με το πιρούνι
  •  1 πρέζα αλάτι
  •  παγωμένο νερό

Πάμε να δούμε τα υλικά για τη γέμιση κολοκυθας :

  •  1 αυγό
  • 425 γραμμάρια βρασμένη κολοκύθα και πολτοποιημένη σε πουρέ
  •  235 γραμμάρια γάλα εβαπορέ
  •  150 γραμμάρια στέβια ζάχαρη κρυσταλλική
  •  1/2 κουταλάκι τριμμένο γαρύφαλλο
  •  1 κουταλάκι αλάτι
  •  1 κουταλάκι τριμμένη κανέλα , εγώ έβαλα Κευλάνης
  •  1/2 κουταλάκι τριμμένο τζίντζερ
  •  1 κουτάλια αλεύρι γοχ

Πάμε να δούμε την εκτέλεση της τάρτας :

  • ανακατεύω το αλεύρι με το βούτυρο με το χέρι μέχρι να πάρει τη μορφή τριμμάτων
  •  προσθέτω το αυγό , 2 κουταλιές σούπας παγωμένο νερό και το αλάτι και ανακατεύω
  •  κάνω τη ζύμη μου μια μπάλα , τυλίγω με μεμβράνη και αφήνω μια ώρα στο ψυγείο
  •  αφού περάσει η μια ώρα, βγάζω από ψυγείο, ανοίγω τη ζύμη σε λεπτή στρώση και τη χωρίζω σε 6 κομμάτια. Βάζω τα κομμάτια σε βουτυρωμένες θήκες για muffins , τρυπάω με πιρούνι και ψήνω για 15 λεπτά στους 180 βαθμούς ( εγώ βάζω φασόλια πάνω από τη ζύμη και ψήνω για 10 λεπτά και μετά τα αφαιρώ)

Πάμε να δούμε τώρα τη γέμιση για τα ταρτάκια :

  • βάζω όλα τα υλικά μου σε ένα μπολ και ανακατεύω με ξύλινη κουτάλα μέχρι να μην υπάρχουν σβώλοι
  •  ρίχνω τη γέμιση στα ταρτάκια και τα ψήνω για 30-40 λεπτά σε προθερμασμένο φούρνο στους 170 βαθμούς , μέχρι να σταθεροποιηθεί η γέμιση
  •  αφήνω να κρυώσουν και πασπαλίζω με ζάχαρη άχνη πάλι από @steviaparana

Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter