Τρομερό ζυμωτό ψωμί με ελιές , πανεύκολο με λίγα υλικά αλλά πεντανόστιμο!
Tι θα χρειαστούμε :
– 370 γραμμάρια αλεύρι Ζέας
– 50 γραμμάρια αλεύρι που φουσκώνει ολικής ( εδώ να πω ότι μπορείτε να το κάνετε με ένα αλεύρι επιλογής σας)
– 1 κουταλάκι αλάτι
– 1/2 κουταλάκι μαγιά
– 400 ml ζεστό νερό
– 100-150 γραμμάρια ελιές
– μυρωδικά αρεσκείας σας ( δυόσμο , μαϊντανό , πιπέρι και ότι άλλο σας αρέσει)
Πάμε να δούμε την εκτέλεση :
– ανακατεύω τα στερεά υλικά σε ένα μπολ
– ρίχνω τα υγρά και κάνω ζυμάρι
– με μεμβράνη καλύπτω και αφήνω όλο το βράδυ εκτός
– ψήνω στους 200 βαθμούς σε ότι σκεύος θέλω λαδωμένο για 30-40 λεπτά
Τόσο εύκολο και τόσο νόστιμο!!
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος