BAOBANS ΣΠΙΤΙΚΑ

H πρώτη απόπειρα για τα #baoban τελικά βγήκε εξαιρετική και πάμε να δούμε τη συνταγή που ακολουθήσαμε.
Υλικά που χρησιμοποιήσαμε:
▪️ 500 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( μπορεί να γίνει και με ολικής η ότι άλλο προτιμάτε)
▪️ 10 γραμμάρια ξηρή μαγιά
▪️ 20 γραμμάρια ζάχαρη άχνη στέβια
▪️ 1 κουταλάκι μπέικιν πάουντερ
▪️ λίγο αλάτι
▪️150 ml νερό
▪️ 150 ml κρύο γάλα
Πάμε να δούμε τώρα τα βήματα:
  • ανακατεύω τα στερεά υλικά μαζί
  • ανακατεύω τα υγρά υλικά μαζί
  • τα αναμιγνύω μαζί και ανακατεύω μέχρι να γίνει ζυμάρι
  • σκεπάζω και αφήνω μια ώρα και πάνω να φουσκώσει
  • με αλευρωμένο πάγκο ανοίγω το ζυμάρι μου περίπου 30*40 και στη συνέχεια με ποτήρι διαμέτρου περίπου 10 εκατοστών κόβω σε δέκα κομμάτια
  • σκεπάζω τα κομμάτια μου σε ταψί με λαδόκολλα αλλά 20 λεπτά
  • τέλος ψήνω στον ατμομάγειρα για 12-15 λεπτά τα ψωμάκια μου
 Πρώτο τίπ : εμένα μου βγήκαν μικρά σε μέγεθος , μπορείτε να χωρίσετε τη ζύμη κατευθείαν και να ανοίξετε σε ότι μέγεθος σας αρέσει και να σκεπάσετε.
Δεύτερο τιπ : στη γέμιση βάζετε φυσικά ότι θέλετε : εγώ έβαλα κοτόπουλο ψημένο και σος αβοκάντο με λεμόνι και ντοματίνια.

Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter