ΚΟΛΟΚΥΘΑΚΙΑ ΓΕΜΙΣΤΑ ΜΕ ΚΙΜΑ ΣΟΓΙΑΣ

Πρώτη δοκιμή, όχι για γεμιστά… αλλά για γεμιστά με κιμά σόγιας !!! Μπορώ να πω πως ήταν πεντανόστιμα τελικά!

Για υλικά χρησιμοποίησα :

  • κιμά σόγιας ( τον οποίο τον άφησα σε χλιαρό νερό για κανένα δίωρο περίπου να μουλιάσει )
  • κολοκυθάκια τα οποία τα έβρασα κανένα δεκάλεπτο πρώτα
  •  λαχανικά αρεσκείας ( καρότο , κρεμμύδι, σκόρδο , μαϊντανό)
  •  1 φλιτζανάκι μικρό ρύζι αρεσκείας
  •  μπόλικα μπαχάρια ( αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά, Θυμάρι, λίγη ζάχαρη)
  •  και τέλος σάλτσα ντομάτας

Η εκτέλεση είναι όπως κάνουμε τα κλασικά γεμιστά :

  • φτιάχνουμε το μείγμα
  •  γεμίζουμε τα γεμιστά και τρυπάμε λιγάκι το εξωτερικό με μια οδοντογλυφίδα
  •  ψήνω με αλουμινόχαρτο για κανένα 45λεπτο ( στο ταψί έβαλα λίγο νερό)
  •  και μετά ψήνω για 30 λεπτά περίπου χωρίς αλουμινόχαρτο
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter