Πρώτη δοκιμή, όχι για γεμιστά… αλλά για γεμιστά με κιμά σόγιας !!! Μπορώ να πω πως ήταν πεντανόστιμα τελικά!
Για υλικά χρησιμοποίησα :
- κιμά σόγιας ( τον οποίο τον άφησα σε χλιαρό νερό για κανένα δίωρο περίπου να μουλιάσει )
- κολοκυθάκια τα οποία τα έβρασα κανένα δεκάλεπτο πρώτα
- λαχανικά αρεσκείας ( καρότο , κρεμμύδι, σκόρδο , μαϊντανό)
- 1 φλιτζανάκι μικρό ρύζι αρεσκείας
- μπόλικα μπαχάρια ( αλάτι, πιπέρι, λίγο κουρκουμά, Θυμάρι, λίγη ζάχαρη)
- και τέλος σάλτσα ντομάτας
Η εκτέλεση είναι όπως κάνουμε τα κλασικά γεμιστά :
- φτιάχνουμε το μείγμα
- γεμίζουμε τα γεμιστά και τρυπάμε λιγάκι το εξωτερικό με μια οδοντογλυφίδα
- ψήνω με αλουμινόχαρτο για κανένα 45λεπτο ( στο ταψί έβαλα λίγο νερό)
- και μετά ψήνω για 30 λεπτά περίπου χωρίς αλουμινόχαρτο
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος