Το σούπερ γλυκό που έχω φτιάξει!!!
Τι είναι τελικά;;;
Κρεμα κάστανο με σοκολάτα!!!
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
- 250 γραμμάρια κάστανα
- 200 γραμμάρια τυρί κρέμα χαμηλών λιπαρών
- 100 γραμμάρια σοκολάτα 65% κακάο @nestledessert_greece
- σιρόπι αγαύης ή οτιδήποτε θέλετε για γλύκα
- μπισκότα σαβουαγιάρ αρεσκείας
- καφές φίλτρου έτοιμος
- γάλα αμυγδάλου η χαμηλών λιπαρών
ΒΗΜΑΤΑ :
- αρχικά βράζουμε τα κάστανα αφού τα χαράξουμε περίπου 40 λεπτά
- έπειτα τα ξεφλουδίζουμε και βάζουμε την ψύχα με ένα φλιτζάνι νερό σε ένα μπολ και 1/2 φλιτζάνι σιρόπι αγαύης ( μπορείτε να κάνετε σιρόπι με ζάχαρη, αλλά για πιο υγιεινό προτιμάω σιρόπι αγαυης ) και με ένα Μπίμερ το κάνουμε κρέμα – αφήνουμε στην άκρη
- στη συνέχεια βάζουμε σε χαμηλή φωτιά την κρέμα τυριού και 1 φλιτζάνι γάλα και το αφήνουμε να γίνει ρευστό
- αφού γίνει η κρεμα , σε ένα μπολάκι τρίβω η ψιλοκόβω την σοκολάτα και την ενώνω με την κρεμα και ανακατεύω μέχρι να αρχίζει να πήζει
- αφού λοιπόν τα έχω ετοιμάσει αυτά τα δυο , σε ένα ταψί η πιρεξ , ανάλογα τι θέλετε, αρχίζω να στήνω :
- βάζω σε ένα μπολ τον καφέ, και αρχίζω και βουτάω ένα ένα τα σαβουαγιαρ και μετά τα στήνω στον πάτο του πιρεξ
- βάζω την κρεμα από το κάστανο σα δεύτερη στρώση, θα πρέπει να έχει αρχίσει να πήζει σιγά σιγά
- τελευταία στρώση ρίχνω την σοκολάτα
- αφήνω 3-4 ώρες στο ψυγείο για να παγώσει και να δέσει
Τι λέτε, θα το δοκιμάσετε;;;
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος