MUFFINS ΜΥΡΤΙΛΛΟ

Η καραντίνα  συνεχίζεται , είμαστε μέσα στο σπίτι , αλλά δεν το βάζουμε κάτω!! Σας έχω νέα συνταγή για muffins , βλέπετε τα αγαπώ λιγάκι , που ελπίζω να σας ξετρελάνουν!

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ 8 MUFFINS : 

  •  100 γραμμάρια μύρτιλλα-blueberries φρέσκα ( η κατεψυγμένα και τα βάζετε 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων )
  •  50 ml γάλα αρεσκείας ( χαμηλών λιπαρών – χωρίς λακτόζη – αμυγδάλου – καρύδας)
  •  1 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
  •  50 ml σιρόπι αγαύης ( αντί να βάλω ζάχαρη – μπορείτε να βάλετε μαύρη , στέβια )
  •  200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( αν βάλετε ολικής θα θέλει περισσότερη ώρα ψήσιμο )
  •  1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
  • 1 κουταλάκι κανέλα ( εγώ έβαλα κευλανης )
  • 1 πρεζα αλάτι
  • όσα δάκρυα μαύρης σοκολάτας θέλετε

ΒΗΜΑΤΑ : 

  • προθερμαίνω το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα
  • βάζω στο μπλέντερ τα μύρτιλλα, το γάλα και το ελαιόλαδο και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύω
  •  ρίχνω μέσα το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, τα δάκρυα και το αλάτι και ανακατεύω τώρα με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί
  • βάζω μιάμιση κουτάλια από το μείγμα σε κάθε βάση για τα muffins
  • ψήνω για 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν

Με τρία βήματα έχουμε τέλεια #muffins !!

 

Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter