Η καραντίνα συνεχίζεται , είμαστε μέσα στο σπίτι , αλλά δεν το βάζουμε κάτω!! Σας έχω νέα συνταγή για muffins , βλέπετε τα αγαπώ λιγάκι , που ελπίζω να σας ξετρελάνουν!
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ 8 MUFFINS :
- 100 γραμμάρια μύρτιλλα-blueberries φρέσκα ( η κατεψυγμένα και τα βάζετε 20 δευτερόλεπτα στο φούρνο μικροκυμάτων )
- 50 ml γάλα αρεσκείας ( χαμηλών λιπαρών – χωρίς λακτόζη – αμυγδάλου – καρύδας)
- 1 κουτάλια σούπας ελαιόλαδο
- 50 ml σιρόπι αγαύης ( αντί να βάλω ζάχαρη – μπορείτε να βάλετε μαύρη , στέβια )
- 200 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις ( αν βάλετε ολικής θα θέλει περισσότερη ώρα ψήσιμο )
- 1 κουταλάκι γλυκού μπέικιν
- 1 κουταλάκι κανέλα ( εγώ έβαλα κευλανης )
- 1 πρεζα αλάτι
- όσα δάκρυα μαύρης σοκολάτας θέλετε
ΒΗΜΑΤΑ :
- προθερμαίνω το φούρνο στους 150 βαθμούς στον αέρα
- βάζω στο μπλέντερ τα μύρτιλλα, το γάλα και το ελαιόλαδο και το σιρόπι αγαύης και ανακατεύω
- ρίχνω μέσα το αλεύρι, το μπέικιν, την κανέλα, τα δάκρυα και το αλάτι και ανακατεύω τώρα με ένα κουτάλι μέχρι να ομογενοποιηθεί
- βάζω μιάμιση κουτάλια από το μείγμα σε κάθε βάση για τα muffins
- ψήνω για 35-40 λεπτά μέχρι να ψηθούν
Με τρία βήματα έχουμε τέλεια #muffins !!
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος