Δευτέρα, αρχή της εβδομάδας , #quarantinevol2 και ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα πεντανόστιμο #muffin !
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ 8 MUFFINS :
- 280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 1 κ/κι γλυκού μπέικιν πάουντερ
- 1 κ/κι γλυκού μαγειρική σόδα
- 1/2 κ/κι γλυκού αλάτι
- 180 γραμμάρια Φιλαδέλφεια χαμηλών λιπαρών ή με γεύση γιαούρτι
- 1/2 φλιτζάνι υγρή στέβια
- 150 γραμμάρια φυτική κρέμα
- 2 αυγά ολόκληρα και δυο κρόκοι
- 1 κ/κι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
- μαρμελάδα αρεσκείας χωρίς ζάχαρη
- 1/2 σοκολάτα @nestledessert_greece 65% κακάο
ΒΗΜΑΤΑ :
- προθερμαίνω το φούρνο στις διπλές αντιστάσεις στους 180 βαθμούς
- σε ένα μπολ αναμειγνύω το αλεύρι, το μπέικιν , τη σόδα και το αλάτι
- σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω με μίξερ χειρός για 5 λεπτά τη Φιλαδέλφεια με τη στέβια
- μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους , τη βανίλια και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα
- προσθέτω το αλεύρι εναλλάξ με τη φυτική κρέμα μέχρι το μείγμα μου να ομογενοποιηθεί
- σπάω σε κομμάτια την σοκολάτα και τη ρίχνω στο τελικό μείγμα και ανακατεύω
- χρησιμοποιώ φορμάκια για #muffins μιας χρήσεως και βάζω δυο κουταλιές από το μείγμα περίπου σε κάθε φορμάκι
- βάζω 1 κουτάκι του γλυκού μαρμελάδα σε κάθε φορμάκι από πάνω και βυθίζω ακόμα ένα κομμάτι σοκολάτα στο κέντρο
- ψήνω για 25 περίπου λεπτά και αφήνω να ξεκουραστούν για 5 λεπτά
Εύκολο;;
Νόστιμο;;
Υγιεινό;;
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος