MUFFINS ΜΕ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΜΑΡΜΕΛΑΔΑ !

Δευτέρα, αρχή της εβδομάδας , #quarantinevol2 και ξεκινάμε τη μέρα μας με ένα πεντανόστιμο #muffin ! 
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ ΓΙΑ 8 MUFFINS :
  •  280 γραμμάρια αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κ/κι γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ/κι γλυκού μαγειρική σόδα
  • 1/2 κ/κι γλυκού αλάτι
  • 180 γραμμάρια Φιλαδέλφεια χαμηλών λιπαρών ή με γεύση γιαούρτι
  • 1/2 φλιτζάνι υγρή στέβια
  • 150 γραμμάρια φυτική κρέμα
  • 2 αυγά ολόκληρα και δυο κρόκοι
  • 1 κ/κι γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
  • μαρμελάδα αρεσκείας χωρίς ζάχαρη
  • 1/2 σοκολάτα @nestledessert_greece 65% κακάο
ΒΗΜΑΤΑ :
  1. προθερμαίνω το φούρνο στις διπλές αντιστάσεις στους 180 βαθμούς
  2. σε ένα μπολ αναμειγνύω το αλεύρι, το μπέικιν , τη σόδα και το αλάτι
  3. σε ένα δεύτερο μπολ χτυπάω με μίξερ χειρός για 5 λεπτά τη Φιλαδέλφεια με τη στέβια
  4. μόλις αφρατέψει το μείγμα προσθέτω ένα ένα τα αυγά και τους κρόκους , τη βανίλια και χτυπάω σε χαμηλή ταχύτητα
  5. προσθέτω το αλεύρι εναλλάξ με τη φυτική κρέμα μέχρι το μείγμα μου να ομογενοποιηθεί
  6. σπάω σε κομμάτια την σοκολάτα και τη ρίχνω στο τελικό μείγμα και ανακατεύω
  7. χρησιμοποιώ φορμάκια για #muffins μιας χρήσεως και βάζω δυο κουταλιές από το μείγμα περίπου σε κάθε φορμάκι
  8. βάζω 1 κουτάκι του γλυκού μαρμελάδα σε κάθε φορμάκι από πάνω και βυθίζω ακόμα ένα κομμάτι σοκολάτα στο κέντρο
  9. ψήνω για 25 περίπου λεπτά και αφήνω να ξεκουραστούν για 5 λεπτά
Εύκολο;;
Νόστιμο;;
Υγιεινό;;

 

Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter