QUICHE LORRAINE

Δευτέρα σήμερα, αρχίζει η εβδομάδα μας και σας έχω μια τρομερά νόστιμη συνταγή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!!

#quichelorraine και ελληνικά #κιςλορεν

ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ  :

  • 325 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 175 γραμμάρια βούτυρο σε μικρά κομμάτια
  • 1 αυγό
  • 30 γραμμάρια νερό
  • 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :

  •  1 κουταλάκι γλυκου ζάχαρη
  • 200 γραμμάρια μπέικον σε κυβάκια
  • 3 αυγά
  • 100 γραμμάρια Φιλαδέλφεια χαμηλών λιπαρών η τυρί κρεμα
  •  100 ml γάλα 1,5%
  • 250 γραμμάρια τυρί κίτρινο αρεσκείας

ΒΗΜΑΤΑ :
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ :

  • τοποθετούμε τα υλικά μέσα στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μείγμα
  •  τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο
  •  ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες
  •  τοποθετούμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι , τοποθετούμε λαδόκολλα από πάνω και μερικά όσπρια για να ψηθεί καλά η τάρτα μας

ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά

ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :

  • σοτάρουμε το μπέικον και το αφήνουμε σε χαρτί για να στεγνώσει
  •  σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι
  •  σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα, τη Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε
  •  προσθέτουμε το τυρί, το μπέικον και το κρεμμύδι
  •  προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι , λίγο μοσχοκάρυδο και φρέσκο δυόσμο
  •  αφού εχει ψηθεί η τάρτα μας, τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα
  • ψήνουμε στους 180 βαθμούς παλι μέχρι να σφίξει η κρεμα και να έχουμε ένα χρυσαφένιο χρωμα από πάνω

ΥΓ : θέλει υπομονή αλλά είμαι σίγουρη το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!!!

Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος

Κοινοποίηση
Share on Facebook
Facebook
Share on LinkedIn
Linkedin
Tweet about this on Twitter
Twitter