Δευτέρα σήμερα, αρχίζει η εβδομάδα μας και σας έχω μια τρομερά νόστιμη συνταγή για οποιαδήποτε ώρα της ημέρας!!
#quichelorraine και ελληνικά #κιςλορεν
ΤΙ ΘΑ ΧΡΕΙΑΣΤΟΥΜΕ :
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ :
- 325 αλεύρι για όλες τις χρήσεις
- 175 γραμμάρια βούτυρο σε μικρά κομμάτια
- 1 αυγό
- 30 γραμμάρια νερό
- 1 κουταλάκι γλυκού αλάτι
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
- 1 κουταλάκι γλυκου ζάχαρη
- 200 γραμμάρια μπέικον σε κυβάκια
- 3 αυγά
- 100 γραμμάρια Φιλαδέλφεια χαμηλών λιπαρών η τυρί κρεμα
- 100 ml γάλα 1,5%
- 250 γραμμάρια τυρί κίτρινο αρεσκείας
ΒΗΜΑΤΑ :
ΓΙΑ ΤΗ ΖΥΜΗ :
- τοποθετούμε τα υλικά μέσα στο μίξερ και χτυπάμε μέχρι να γίνουν μείγμα
- τυλίγουμε τη ζύμη με μεμβράνη και αφήνουμε για μια ώρα στο ψυγείο
- ανοίγουμε τη ζύμη ανάμεσα σε δυο λαδόκολλες
- τοποθετούμε τη ζύμη στην ταρτιέρα, κάνουμε τρύπες με ένα πιρούνι , τοποθετούμε λαδόκολλα από πάνω και μερικά όσπρια για να ψηθεί καλά η τάρτα μας
ψήνω σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 20-25 λεπτά
ΓΙΑ ΤΗ ΓΕΜΙΣΗ :
- σοτάρουμε το μπέικον και το αφήνουμε σε χαρτί για να στεγνώσει
- σοτάρουμε το φρέσκο κρεμμύδι
- σε ένα μπολ αναμειγνύουμε τα αυγά, το γάλα, τη Φιλαδέλφεια και ανακατεύουμε
- προσθέτουμε το τυρί, το μπέικον και το κρεμμύδι
- προσθέτουμε αλάτι , πιπέρι , λίγο μοσχοκάρυδο και φρέσκο δυόσμο
- αφού εχει ψηθεί η τάρτα μας, τοποθετούμε τη γέμιση μέσα στην τάρτα
- ψήνουμε στους 180 βαθμούς παλι μέχρι να σφίξει η κρεμα και να έχουμε ένα χρυσαφένιο χρωμα από πάνω
ΥΓ : θέλει υπομονή αλλά είμαι σίγουρη το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει!!!
Χριστιάνα Αμπατζή, Διατροφολόγος -Διαιτολόγος